Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καλλικράτησ


Καλλικράτης: Η επόμενη μέρα



Η επόμενη μέρα από την ανακοίνωση των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν το χωροταξικό μέρος του σχεδίου της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», βρήκε τους πολίτες της Βουπρασίας ανήσυχους και προβληματισμένους. Ο δήμαρχος κ. Σερέτης κάλεσε τους δημότες σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στο δημαρχείο της Βάρδας, στις 29 04 2010, για να συζητήσουν αλλά και να πάρουν όλοι μαζί μια απόφαση. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου, και τόσο ο δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βάρδας που παρευρέθηκαν, απέδειξαν για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον αλλά και τη πίστη τους στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που κατά καιρούς προκύπτουν.
Έπειτα από πολύωρο διάλογο με το λαό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βουπρασίας αποφάσισε ομόφωνα την κάθετη διαφωνία του ως προς τον ορισμό της έδρας του δήμου. Υποστηρίζουν πως παρόλο που η Βάρδα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που τίθενται από το ίδιο το σχέδιο σχετικά με την έδρα και το οποίο εφαρμόστηκε σε όλη την Ελλάδα, παραδόξως αγνοήθηκε παντελώς. Οι ίδιοι μάλιστα λένε χαρακτηριστικά: «Καταγγέλουμε, όλους αυτούς που υπόγεια, αλαζονικά και με σκοπιμότητα, εφάρμοσαν μεθοδεύσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα τον καταφανέστατο παραγκωνισμό του Δήμου μας. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να δεχτούμε τα προτεινόμενα ως τετελεσμένα. Μαζί με τον πολυπληθέστατο, από όλους τους υπό συνένωση δήμους (στο νέο Δήμο των τεσσάρων), λαό της Βουπρασίας, σθεναρά θα αντισταθούμε και θα αντιπαλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας και αυτά που νόμιμα μας ανήκουν.»
Στη συνέχεια προχώρησαν στην ανακοίνωση των απαιτούμενων από αυτούς πραγμάτων τα οποία είναι : Να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν σε όλη την Ελλάδα, Να αρθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος του δήμου Βουπρασίας και Να ορισθεί το Δ.Δ. Βάρδας του Δήμου Βουπρασίας, ως έδρα του νέου Δήμου, γιατί η Βουπρασία είναι πληθυσμιακά αλλά και εδαφικά ο μεγαλύτερος και από τους τέσσερις υπό συνένωση Δήμους. Σε περίπτωση επομένως που δεν θα εξυπηρετηθούν τα παραπάνω αιτήματα, αποφάσισαν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας τα εξής:
«Να θέσουμε στη διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις μας. Τη σύσταση Επιτροπής αγώνα, η οποία θα αποτελείται από το Δήμαρχο, τον αρχηγό της μειοψηφίας του δήμου, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων, κομματικών οργανώσεων και κατοίκους. Η επιτροπή θα επισκεφθεί τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, και θα θέσει υπόψη τους το δίκαιο αίτημά μας, τις απόψεις και τις θέσεις του δήμου.
Μετά την ενημέρωση του Υπουργού από την Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα καλεστούν όλοι οι Βουλευτές του Νομού να μας εκθέσουν τις απόψεις τους. Θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις (κλείσιμο δημαρχείου. Δρόμων κ.τ.λ.).»
Όλοι λοιπόν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός θα μας ακούσει. Σίγουρα αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν πρυτανεύσει η λογική και το δίκιο και όχι οι διάφορες πολιτικές αλαζονικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Καστρινού Ανδριάνα
Ιστορικός-Αρχαιολόγος
ankastrinou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: