Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κατάφερε η αδικία να πρυτανεύσει


Η αναστάτωση και ο προβληματισμός που έχει προκληθεί στη Βάρδα με την γνωστοποίηση των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν το χωροταξικό μέρος του σχεδίου της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», είναι χωρίς αμφιβολία δικαιολογημένη. Η παραχώρηση της έδρας του νέου Δήμου των Τεσσάρων στα Λεχαινά είναι μια απόλυτα λανθασμένη κίνηση και απόφαση, καθώς η Βουπρασία είναι πληθυσμιακά αλλά και εδαφικά ο μεγαλύτερος και από τους τέσσερις υπό συνένωση Δήμους. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από την τελευταία απογραφή του 2001, η οποία θέλει την Βάρδα με πληθυσμό 4.110 κατοίκων, ενώ τα Λεχαινά με μόλις 3.837 (συμπεριλαμβανομένων και των οικισμών). Λαμβάνοντας σοβαρά λοιπόν υπόψη μας το σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε σε όλη, ανεξαιρέτως την Ελλάδα, και σύμφωνα με το οποίο η μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή γίνεται και έδρα του εκάστοτε δήμου, αντιλαμβανόμαστε ότι παραδόξως η Βάρδα πληρώντας όλες αυτές τις προϋποθέσεις αγνοήθηκε παντελώς.
Αναμφισβήτητα οι πολίτες της δεν θα καθίσουν άπρακτοι γινόμενοι βορά στις λανθασμένες αποφάσεις. Σε συνεργασία οι ίδιοι με τον Δήμαρχο κ.Σερέτη, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους φορέων αλλά και κομματικών οργανώσεων, μένοντας σταθεροί στην πίστη για την περιοχή μας αλλά και στις αξίες τους, θα διαμαρτυρηθούν σθεναρά «καταγγέλλοντας όλους αυτούς που υπόγεια, αλαζονικά και με σκοπιμότητα, εφάρμοσαν μεθοδεύσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα τον καταφανέστατο παραγκωνισμό του Δήμου μας και δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να δεχτούμε τα προτεινόμενα ως τετελεσμένα», όπως τονίζουν και οι ίδιοι.
Η «δύναμη» της Βάρδας θα φτάσει έως τον Υπουργό Εσωτερικών την Δευτέρα 03 05 2010, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την κάθετη διαφωνία τους προς τις αποφάσεις. Όλοι πιστεύουμε ότι δεν θα υπερισχύσουν οι διάφορες πολιτικές αλαζονικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, αλλά ότι τελικά η φωνή των συμπολιτών και της Αρχής του Δήμου μας θα ακουστεί και δεν θα προσπεραστεί.


Καστρινού Ανδριάνα
Ιστορικός-Αρχαιολόγος
ankastrinou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: