Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

«Μαζί μέχρι το τέλος»



«Μαζί μέχρι το τέλος»

Ο προβληματισμός και η σύγχυση που επικρατεί στο δήμο Βουπρασίας για την παραχώρηση της έδρας με βάση το σχέδιο «Καλλικράτης» παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι κάτοικοί της σε διαρκή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του τόπου μας συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα για την απονομή της δικαιοσύνης και την επίτευξη του στόχου τους.
Την Τρίτη 11 05 2010 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην οποία παρίσταται, πέραν του Δημάρχου Βουπρασίας κ. Σερέτη και των εκπροσώπων φορέων, σύσσωμος ο λαός της Βουπρασίας ο οποίος εξέφρασε την γνώμη του στα πλαίσια ενός δημοκρατικού και ευχάριστου πνεύματος.
Πρώτος μίλησε ο κ. Σερέτης ο οποίος αφού ευχαρίστησε το πλήθος για τη θερμή συμμετοχή του στα δρώμενα και την πίστη του στον δίκαιο αγώνα, τόνισε ότι το που θα πάει η έδρα του νέου Δήμου ήταν προμελετημένο και ότι το «κεντροβαρικό» και η υποδομή ήταν απλά προφάσεις για να καλύψουν αυτά που έχουν κάνει. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα Λεχαινά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον Καλλικρατικό Δήμο και ότι τα κανάλια και οι εκπομπές λένε ότι το δίκιο είναι στη Βάρδα. Υπενθύμισε ότι παρόλο που τόσα χρόνια τα Λεχαινά είχαν τις υπηρεσίες, η Βουπρασία δεν έπαψε να αναπτύσσεται και να προοδεύει. Υποστήριξε ότι το Υπουργείο πρέπει να στηριχθεί σε αυτά που το ίδιο πρεσβεύει, σχετικά με τα κριτήρια παραχώρησης της εκάστοτε έδρας. Προκάλεσε φανερά αυτούς που άλλαξαν την έδρα να πουν ανοιχτά ποιοι τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ζητά από τον Υπουργό κ. Ραγκούση να τηρηθούν τα κριτήρια. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και αν δε βρεθεί λύση θα κάτσουμε να συζητήσουμε».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην Δήμαρχος Βουπρασίας κ. Θανασούλας, ο οποίος έδειξε φανερά την ανησυχία του για το «από δώ και πέρα» όπως λέει χαρακτηριστικά. Διέκρινε την ιστορική ευθύνη που όλοι έχουμε, διότι από τα χέρια μας θα περάσει το μέλλον αυτού του τόπου. Ανέφερε ότι πλέον υπάρχει μονόδρομος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε ευλαβικά. Πρότασή του είναι να συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις έστω και με νομικές επιπτώσεις.
Έπειτα το λόγο πήραν φορείς και δημότες του Δήμου οι οποίοι υποστήριξαν ομόφωνα το απόλυτο δίκιο του αγώνα μας, διευκρινίζοντας τις πρωτόγνωρες μέρες που βιώνει ο τόπος μας. Η δυναμική της Βάρδας, όπως οι ίδιοι τόνισαν, είναι οι ρυθμοί ανάπτυξής της και ότι όταν δικαιούσαι κάτι το παίρνεις είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, επομένως δε μας χαρίζουν τίποτε. Συμφώνησαν ότι έστω και αργά μάθαμε να κουβεντιάζουμε και να δρούμε συλλογικά και ότι πολυτέλεια χρόνου πλέον δεν υπάρχει διότι φτάσαμε σε αδιέξοδο και οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και ομαδικά καθώς ποτέ η κεντρική εξουσία δε στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Βουπρασίας.
Τα συμπεράσματα έπειτα από αυτή τη συνέλευση είναι πρώτα και κύρια ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Θα αποσταλεί φάκελος στον Πρωθυπουργό με τα αιτήματα του Δήμου μας και φυσικά θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα πάει στον Υπουργό κ. Ραγκούση. Τέλος αποφασίστηκε την Πέμπτη 13 05 2010 να κλείσουν όλα τα μαγαζιά του Δήμου Βουπρασίας και όλοι οι πολίτες θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Αθήνα, μπροστά στο Υπουργείο. Αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι ότι δεν υπακούμε σε λανθασμένες αποφάσεις και θα υποστηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα μας μέχρι την δικαίωση. Γιατί μόνο έτσι θα έρθει η «κάθαρση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: