Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες

«Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες»

Η σύγχυση και ο εκνευρισμός που επικρατεί αυτές τις μέρες στο Δήμο Βουπρασίας εξαιτίας της απόφασης του χωροταξικού μέρος του σχεδίου της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» για την παραχώρηση της έδρας των τεσσάρων Δήμων στη περιοχή των Λεχαινών, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Τόσο ο Δήμαρχος της Βουπρασίας κ. Σερέτης με το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι εκπρόσωποι φορέων και κομματικών οργανώσεων και φυσικά όλοι οι πολίτες της, εκφράζουν συνεχόμενα τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους ως προς τις τελευταίες λανθασμένες αποφάσεις. Η «φωνή» τους έφτασε μέχρι τον Υπουργό Εσωτερικών καθώς και τον Υφυπουργό, την Δευτέρα 03 05 2010, γνωστοποιώντας τους το πρόβλημα και την άδικη για το Δήμο Βουπρασίας εξέλιξη των πραγμάτων. Αφού δήλωσαν την κάθετη διαφωνία τους προς τις αποφάσεις και την άρνησή τους να δεχτούν τα προτεινόμενα ως τετελεσμένα, προέβαλαν τα στοιχεία στα οποία στηρίζουν τις απόψεις τους και τα οποία αποδεικνύουν το δίκιο της Βάρδας ως προς την αδικία που υπέστη. Στηρίχθηκαν ιδιαίτερα στην πληθυσμιακή υπεροχή της Βάρδας ως προς τα Λεχαινά, στοιχείο στο οποίο, βάσει σχεδίου νόμου, στηρίζεται η παραχώρηση της έδρας στον εκάστοτε δήμο, τονίζοντας ότι και στην περίπτωσή μας πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το δίκιο . Ο Υπουργός ακούγοντάς τους με ιδιαίτερη προσοχή απάντησε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα και θα δεί με θετικότητα τα αιτήματά τους.
Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04 05 2010 στο Δημαρχείο της Βάρδας, ανακοινώθηκαν οι μετέπειτα αποφάσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι, σε συνεργασία πάντα με τους κατοίκους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες έως ότου δικαιωθεί αυτός ο αγώνας, ο οποίος το αξίζει απόλυτα. Γι αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε και μια Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα αναλάβει να βγάλει εις πέρας αυτό τον αγώνα. Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας την Πέμπτη 06 05 2010 θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων αλλά και της εθνικής οδού στις 10:00 π.μ..
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, η «δύναμη» της Βάρδας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το δίκιο της και δεν θα υποκύψει στις διάφορες πολιτικές αλαζονικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες και σίγουρα θα καταλογισθούν ευθύνες στους υπευθύνους, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν μπροστά στον οργισμένο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: